08.02.2011

Великий Скульптурний салон

ПРЕС-АНОНС
17 лютого у Мистецькому Арсеналі відбудеться урочисте відкриття п’ятого Великого Скульптурного салону.
Цього року Великий Скульптурний Салон вперше в Україні представить сенсаційну колекцію – повне зібрання шедеврів пластики неперевершеного майстра французького імпресіонізму Едгара Дега (1834 – 1917).
У Мистецькому Арсеналі експонуватиметься 74 бронзових скульптури Едгара Дега, відтворених із збережених воскових фігур та виконаних на замовлення спадкоємців майстра після його смерті у знаменитій ливарній майстерні Вальзуані (Франція). Окрасою експозиції стане одна з найвідоміших у світі скульптур – «Юна танцівниця». До речі це єдина скульптура, яку художник експонував за життя.
Пластичні етюди Дега найповніше виражають творчий настрій художника у той період, коли він почав стрімко втрачати зір. У своїх скульптурах Дега залишається вірним головним мотивам своєї творчості – майстра завжди надихали витончені образи танцівниць, купальниць, граційні фігури коней. Покладаючись на чуття, Дега домагався виразної передачі миттєвого руху, гостроти і несподіванки пози, зберігаючи при цьому пластичну цілісність і конструктивність фігури.

Великий Скульптурний Салон 2011 представить твори 30 провідних українських майстрів скульптури, які своїми добірними колекціями презентуватимуть яскраву палітру тенденцій сучасної української пластики.
Довідка:
Великий Скульптурний салон проводиться в Києві з 2006 року і за цей час суттєво вплинув на розвиток сучасної української скульптури та формування відповідної ніші на вітчизняному арт-ринку.
Центральними подіями Салону в попередні роки були: презентація давньої монументальної скульптури від епохи бронзи до середньовіччя, експозиція скульптури майстра ар-деко Деметра Чипаруса, колекції шедеврів авангардного художника Альберто Джакометті, засновника дадаїзму Ганса Арпа, а також представлення творів класиків скульптурного мистецтва 20 сторіччя – Генрі Мура, Пабло Пікассо, Огюста Родена, Сальвадора Далі. Саме завдяки Великому Скульптурному салону відбулася одна з рідкісних на батьківщині презентацій творів Олександра Архипенка, відкриття колекції знаного у Європі скульптора, вихідця з України, Грегора Крука, а також демонстрація барокових шедеврів «українського Мікеланджело» Георга Пінзеля.
Щорічно виставку відвідують десятки тисяч шанувальників мистецтва, адже це єдиний в Україні художній проект, який цілісно відображає різноманітні процеси, що відбуваються у сучасній скульптурі.
Інформація для ЗМІ:
17 лютого о 18.00 урочисте відкриття п’ятого Великого скульптурного салону.
16.30—17.30 прес-конференція організаторів та учасників п’ятого Великого скульптурного салону.
Акредитація обов’язкова!
Контакти: 288-52-26, (067) 448-00-65, pressa@artarsenal.in.ua
Увага! Для проходження акредитації на виставці представників ЗМІ потрібно мати при собі журналістське посвідчення.
Додаткова інформація:
Виставка працює 18 лютого — 13 березня, щоденно з 11.00 до 20.00.
Вартість квитків — 40 грн., пільгова вартість — 20 грн.
Деталі на сторінках: www.artarsenal.in.ua, art-arsenalfund.org
Чекаємо Вас за адресою: Київ, Лаврська,12, МИСТЕЦЬКИЙ АРСЕНАЛ
МИСТЕЦЬКИЙ АРСЕНАЛ — МИСТЕЦТВО НАЗАВЖДИ!

Комментариев нет: