09.01.2009

КМДА виселяє видавництво художньої літератури «Дніпро»

Київська державна міська адміністрація виселяє з приміщення в центрі Києва видавництво художньої літератури «Дніпро». Як повідомив «Телекритику» Володимир Войтович, директор видавництва, представники мерії замінили двері на вході до приміщення. Це стало причиною того, що п’ять працівників видавництва разом з директором забарикадувалися в приміщенні й не збираються полишати його навіть на ніч. Прес-конференцію представників видавництва оголошено на завтра, 9 січня, на 11.00. 
 
Офіційна версія причин виселення – видавництво не підписало угоду оренди приміщення з підприємством «Київжитлоспецексплуатація». Проте, за словами пана Войтовича, видавництво підготувало таку угоду, проте «Київжитлоспецексплуатація» відмовила видавцям у підписанні документу. Основною причиною, на думку пана Войтовича, є бажання чиновників КМДА позбавити видавництво приміщення в центрі столиці, ймовірно, з метою його подальшою приватизації.
 
Судові справи довкола приміщення видавництва тривають з 2000-го року. Альтернативного приміщення мерія видавцям не пропонує.
 
З проханням прокоментувати ситуацію, що склалася, «ТК» звернулася до Олександра Івахнюка, керівника відділу інформаційного забезпечення КМДА. На інформаційний запит «ТК» пан Івахнюк пообіцяв відповісти у понеділок.
 

«Телекритика»


Powered by ScribeFire.

Комментариев нет: