04.02.2009

Видавництво ITC Publishing закрило журнал Autocar, а «Коміздат» – журнал PC World Ukraine

Видавництво ITC Publishing припинило випуск української версії журналу Autocar. Як повідомили «ТК» у видавництві, грудневий номер журналу був останнім, і наразі випуск нових чисел не планується. Редакція журналу вже не працює у видавництві.
Autocar – найстаріший автомобільний журнал у світі. Щомісячне українське видання виходило з 2005 року заявленим накладом 22,5 тис. одиниць. Його останнім головним редактором значився Олександр Пішванов. Журнал займав 9-ту позицію серед 11 інших автомобільних видань за рівнем знання читачами (дослідження GfK, 2007 рік).

Нагадаємо, восени 2008 року холдинг KP Media за суму близько 1 млн. доларів придбав частку в ТОВ ITC Publishing, яке спеціалізується на виданнях комп’ютерної тематики і, зокрема, видає журнали «Компьютерное Обозрение», «Домашний ПК», DFoto, Mobility і Gameplay і володіє низкою інтернет-ресурсів.

Також нещодавно «Коміздат» - видавництво аналогічної, що і ITC Publishing, спеціалізації закрило журнал PC World Ukraine. За словами екс-головного редактора журналу Володимира Барановського, рішення видавців зумовлене, головним чином, кризою: «На це вплинуло багато різних факторів, зокрема й те, що багато рекламодавців зменшили свої бюджети». Усіх співробітників скорочено, в тому числі й 7 журналістів.

Журнал PC World Ukraine – найстаріше комп’ютерне видання в Україні. Виходило з 1991 року під назвою «Компьютеры + Программы». У січні 2006 року був проведений ребрендинг і журнал став називатися PC World Ukraine. Журнал видавався за ліцензією міжнародної компанії ITG, проте українське видання виходило з локальним контентом.

Видавництво «Коміздат» видає також журнали «ComputerWorld/Украина», «Корпоративные системы», «Директор информационной службы (CIO)», «Сети и телекоммуникации», «Шпиль!» і «Гурмэ».

www.telekritika.ua


Powered by ScribeFire.

Комментариев нет: